Lördagmorgon med färska frallor.

Äntligen är det helg!! Det tar på krafterna att bara va ledig en dag på helgen. Så ja, den här helgen ska jag vila upp mig. Men vi ska även, åka till Candyland o köpa lördags godis med flickorn. Här ska adventspyntas, jag tänkte kanske baka något, mormor kommer så vi ska baka pepparkakor med barnen. Vi ska en sväng till Media Markt. Ja, det är väl våran lördag. Imorn får det lov att bli adventsfika. Mysigt :-)
Jag hoppas att snön är här för att stanna!
Just det, jag ska plocka fram sommarkläder också, tvätta och börja packa. Haha, det känns så konstigt men jösses vilken lyckokänsla jag känner i hela kroppen. Det ska bli så skönt! Barnen till en fröken på Nattas o Evves dagis hade varit iväg och kom hem i tisdags. Dom hade haft 30 grader och va jätte bruna! :-D
Adios!
Just det, rubriken... Vi har några tjejer från Skärblacka IF som lämnar färska frallor på lördagsmornarna. Jätte gott!! Och få dom levererade direkt hem är ju fint som snus. Sista lördagen för i år är nästa lördag. Vilken tajming, vi som åker på söndagen sen.:-)

Snö skottning och LÖN

Idag är det nog en dag många väntar på, och längtar efter. Återigen kommer krogarna vara fulla med folk i helgen. IKEA kommer vara smockat och även alla andra butiker. Många passar nog på att sina sista julklappar. Vi är nästan klara... Nästan.
Idag är vi nog ganska många som skottar snö också. Fy tusan så många ggr jag fixat trappan. Och gissa vad jag gjorde, joo jag hade sönder våran fina ljuslykta. Satan... Glaset på ena sidan gick sönder då jag slant med kvasten...
Jaha, sitter i sovrummet och Nattis har stängt dörren OCH vridit om nyckeln.... Jag är inlåst och kan ingenting göra. Tur att hon fixa att låsa upp ca 5 minuter senare. Ungar.....
Evelina och Nathalie i Kolmårdens djurpark sommaren 2010.

Fix o trix.

Jag har bytt gardiner. Julgardiner stor på schemat och eftersom jag blivit så satans duktig på att gå upp klockan 8.00 när jag jobbar kväll så tog jag mig tid idag. Jag har även städat badrum. :-)
Gardinerna till köket fick bli panelgardiner i år. Med tomtar på, skit söta. Jag älskar den typen av tomtar :-)
Nathalie är lika rar som vanligt och kommer i berömmer mig och gardiner, hihi.
Jag hade även köpt gardiner till vardagsrummet, för att få yttligare lite julstämmning där. Det gick sådär... Dels vart det för ljust med vita gardiner så nu har jag ett par röda på G, sen va det tydligen bara en gardin i varje paket. Kul... Min vanliga tur. Jag tar liksom för givet att det alltid är 2-pack. :-) Garinderna i lilla fönstret fick jag korta av själv... första gången i mitt liv, jag säger bara det. :-)
Köket. Ljusstakarna ska bytas ut mot något "juligare"

Uppe med katten.

Ja vi har ju ingen tupp men en liten katt har vi minnsan. Och är han vaken sover ingen annan :-)
Det är ju j*vla märkligt att det just är vårat sovrum han måste leka i när han vaknar för lite bus.
Idag ringde klockan sådär orimlig tid... natten har varit ett helvete för först tog det ett tag innan jag somna. När jag väl somna så vakna jag ev en duns och ett illvrål... Ja då ramla Nathalie ner från våran säng. (när kom hon in liksom??)
Eftersom Nemo alltid sover i vårat rum fick inte Nathalie någon ro. Hon kunde inte somna så efter ett tag fick jag lägga in henne i hennes säng. Och där i mellan va jag uppe hos Evelina. Sen, när jag väl la mig för att sova kom en liten kurrande kisse o la sig precis vid mitt öra. Haha :-) Vissa nätter är helt underbara!!!
Vi har varit hos tandläkaren idag med Nattis. Hon va jätte duktig och hade jätte fina tänder. Men vi har ett "projekt" framför oss, vi ska försöka ge alla nappar till tomten på julafton. Kan bli spännande... Hon som är så fruktansvärt "tuttig" och har alltid varit.
Nu ska jag börja städa. Sen ska jag laga mat och efter det lämna barn på dagis och själv åker jag vidare till arbetet. Nu blir det en kopp varm choklad från våran Tassimo maskin :-)

Trött.

Fy, jag är så trött! Det känns som jag skulle kunna sova en vecka eller två... Iaf några dagar. Jag har sovit mycket den här helgen... Jag borde vara utvilad men icke.
Igår hälsade vi på mamma och pappa, det vart fika och sen åkte R o jag och hämta mat från O'learys till oss alla. Gott som tusan och massor av mat :-)
När vi kom hem va det dax att lägga mat och vi slängde oss i soffan och titta på Ensam mamma, efter det vart de Mårten Späck. VILKEN JÄVLA SKIT FILM!!!!

Nu ska jag fixa lite med mina kids och sen blir det nog att åka in o handla lite i stan. Adios!

Onsdag.

Då va det lill lördag. Gött... Veckan vänder, fast jag ska jobba lördag iofs. Får iaf vara ledig på söndag. En dag ledig behöver jag, annars blir jag som ett djur... med rätt att döda. Typ.. :-)
Idag är det Bonde söker fru och Välkommen åter. Bästa dagen på hela veckan. :-)
Nu sitter jag och myser med lilla Nemo. Det har varit full fart för hans del sen vi kom hem straxt efter 16.00. Inte konstigt att han sover hela nätterna....
Nu ska jag ta kväll. Inte mycket vettigt alls idag.

Om idag, 16/11- 2010

Idag har jag jobbat. Hämtade flickorna 1 timme tidigare idag för att vi skulle hinna in till stan igen och fixa pass till Evelina. Så senast på tisdag har vi hennes pass och sen är vi redo för avgång. :-)
Fiii fan va gött det ska bli! Jag hoppas ni här hemma har sånt väder som vi hade i helgen = regn o rusk!!!! Ja, att vi får strålande sol och lagom värme (en sisådär 22-25 grader i skuggan) ser jag som en självklarhet. :-)
Vet ni... alltså ibland undrar jag om jag tänker överhuvudtaget. Tog hem en tidning från jobbet i veckan. Det stod om hur man skulle slippa paniken och bråken med barnen innan matdags. Att en sån simpel sak som att flickorna får morot och gurkstavar innan maten har gjort matlagningen så mycket enklare. :-)
Liksom hallå, varför har jag aldrig tänkt på det? Dom äter mellis 14-14.30 någongång, och maten här hemma är oftast inte klar fören 17-17.30 (eftersom vi inte är hemma fören straxt efter 16.00). Det har varit mycket bråk, tårar, tjurskalliheter osv här om kvällarna annars. NU är dom som små lamm!! Toppen!!
Kan även ge ett plus i kanten för den ursöta lilla kissen också. Han gör också kvällarna mycket lättare :-)
En liten kisse på 12 veckor är gärna med o leker och hittar på bus med tjejerna. Nathalie är eld o lågor och kastar hans små möss till honom på golvet. Nemo är mer än gärna med och spriner som en tok medans Natta bubblar av skratt. Nu ligger dom i Nathalies säng och sover. Nemo va även med han med när flickorna fick grönsaker innan maten. :-)

En lugn söndag

Okej. Igår kväll hade vi jätte mysigt. Det kan ha blivit något glas vin för mycket, eller kanske va det cidern som vart för mycket?
Tydligen drack jag upp en flarra vitt själv o 2 cider. Jag försökte prata ihjäl R men det är ju en helt annan sak.
Idag har vi myst hemma eftersom jag varit ganska bakis idag. He he... Oooops.
Nu ska vi se ensam mamma söker, och imorn startar en ny vecka. Tidig morgon hela veckan... usch.
Hoppas ni haft en bra dag!

En myskväll.

Just nu sitter vi i soffan och tittar på What happens in Wegas. Jävligt bra film!! Haha, hatkärlek är nog den bästa...:-)
En myskväll va precis vad jag behövde efter den här dagen. Oj oj... barnen sov ju borta igår och idag hämtade jag Nattis vid 13.00 ungefär. Efter det bar det iväg på ett riktigt äventyr. Nu, efter ca 24mil tur o retur är vi en liten kisse rikare. Ingen raskatt för våran del, utan en liten "vanlig" bandkatt i färgen svart/vit. HUR söt som helst, om ni frågar mig. Nathalie fick ge honom ett namn, och det vart Nemo. Kul att vara katt och döpt efter en fisk.... Tiger är måttligt road. Han undrar vad vi släpat hem för ett litet kräk... Äcklig är bara hans förnamn säger Tiger o morrar lite smått. Haha, han vill inte ens titta på honom.
Nemo 12 veckor o 1 dag gammal.
Barnen hade det kanon både igår och idag. Evelina hade sovit från 20.30-9.40 imorse. Nathalie sov 21.00-8.40. Och ingen hade varit på dåligt humör. Tror dom behövde lite tid ifårn varandra, och oss kanske.
Efter årskiftet kommer dom troligen få gå på skillda avdelningar bara för att Nathalie leker mest med dom stora barnen. Det är så himla roligt att se för det är just en liten ljus kille som blir överförtjust när Nathalie kommer till dagis. :-)
Och Evelina, ja hon pratar alltid om fröken Anna eller lilla Leon. Det ska börjas i tid ;-P
Ha en trevlig kväll. Imorn är det Farsdag, glöm inte!!

Tre rätters.

Vi har precis kommit hem. Vi har varit på Bacchus ikväll och unnat oss mat.
Förrät  - vitlöksbröd med fetaostcreme.
Huvudrätt - plankstek för min del och entrécote för R's.
Efterrätt - Gino (gratinerade frukter o bär med vitchoklad och vaniljglass) till mig och en "päron-mjölk"drink till R.
Nu blir det lite film och slappis i soffan. Barnen har vi lånat ut till farmor o farfar resp. mormor o morfar.
Imorn blir det sovmorgon och sen samla ihop familjen.
Så skönt de ska bli med sovmorgon. Mycket, mycket skönt!! Riktigt skönt. As skönt. Otroligt skönt. Underbart. Jaaa, ni fattar :-)

Snöyra.

Fy fan vilket väder de va när jag åkte hem igår efter jobbet. Jag såg ungefär 3-4 meter framför bilen. Och snön sen, den gör så man blir precis yr. Usch... Jaja, även fast jag har vinterdäck gick det i 70km/h hem. Inte ett dugg mer.
I natt kom Nathalie in o la sig hos oss. Eller hon lägger sig hos sin pappa för jag går alltid tillbaka med henne till hennes säng. :-)
Fast efter att pppan i huset åkte till jobbet vid 5.30 imorse va det ändå ganska mysigt. Och barnen, ja dom tog sovmorgon till 8.45. Riktigt skönt!!
Idag är det sista kvällen de är såhär sent. Imorn är det begravning för min älskade morfar och på fredag är det en 13-18 dag. Sen är helgen här, igen. Om veckorna ska fortsätta pinna på i den här tackten ligger jag snart på en strand (i ett förhoppningsvis varmt land). :-)
Nu, nu ska vi städa!!

Ny arbetsvecka.

Eftermiddag den här veckan. Jag är helt förstörd idag för natten mellan lördag o söndag sov jag bara mellan 4-7. Mycket tankar som snurrar i mitt huvud, resor, badrum, jobb, barn, julen, djuren osv... Jag kunde helt enkelt inte stänga ner systemet, hur mycket jag ens försökte. Jag hatar det!! Jag har absolut inga problem att somna annars... Aldrig!!Det kan ni nog fan fråga vem som helst.. :-) Därimot är de värre för mig att hålla mig vaken. haha.
Nu ska jag fixa till mig, sätta i evves stol i bilen sen ska vi in till stan o handla lite.
Adjöss!!

Efter lite film och "fylletaxi-körning"



Jaha du sitter jag i sängen. Redo att borsta gaddarna... Jag har karln bredvid mig och kissen nere vid fötterna liggandes på täcket. Det är sååå mysigt att han äntligen vill vara inne mer än han är ute. Jag tror att han kanske blev deprimerad när hans kompis Pim dog, och att han va lite nere liksom. Nu har han funnit sig själv igen och känner att det faktiskt är riktigt trevligt att vara "inne" katt. Att få riktig märkes mat, någon skinkbit nu och då och ibland lite räkor osv kanske föll honom i smaken till slut efter alla råttor, grävlingar och älgar. ;-P





Men inte va det Bubbas det här inlägget skulle handla om. Nej...
Ikväll har vi haft en mysig filmkväll. (dock fick jag åka iväg o hämta svärmor och svärfar som va ute o slira)
Sex and the City 2 vart det. Och vilken film!! :-) Klockren, precis lika bra som ettan! :-)Jaaa, man liksom skrattar o fnissar och i nästa veva kan man känna en liten tår bränna till. Precis vad jag behövde ikväll.
Tjejerna sover gott i sina sängar. Jag ska titta till dom nu... Evelina snuttan har en hemsk hosta och är riktigt snorig. Sötnosan... Tyckte så synd om henne när hon skulle sova. Fick tipset av R's farbror o fru att vi skulle hacka en gul lök och ställa in bredvid hennes säng på kvällen. Vet ni, jag ska fan i mig testa det imorn när hon ska sova. Stackars barn. Men va fan... hjälper det så är de värt det. :-)


Lilla Evelina på restaurangen, Legoland sommaren 2010. En varm dag, ca35 grader varmt.



Evelina i ett lego-lejon, Legoland sommaren 2010.



En sån varm dag vart det många vändor till "fontän-lekplatsen". Vilken tur att dom lagt gummiplattor med anti-halkskydd. Legoland sommaren 2010. 


Nu ska jag titta till mina sessor och sen krypa ner hos herr luden. (Bubbas alltså)
Imorn 10.30 ska jag träffa bästa Cattis. Shit va nice. Längtar som faen :-)



Slänger med en bild på mig och världens finaste killar. Jag med min lilla sötfis Jack, och R med sötnöten Alexander (eller Kusander som Nattis sa i början. Antar att det är en blandning av kusin och Alexander.) Visst är det roligt med inlägg som har lite bilder. :-)





Najt najt!!

Gravsmyckning.

Idag åkte Nathalie och jag in till mamma och pappa i stan och tillsammans med dom åkte vi till St:Johannes kyrka. Idag va det gravsmyckning. Jag vill minnas att jag varit varje år sen mormor dog. Alltså 2007. Det är en fin dag. Men jag kan inte hålla mig ifrån att fälla en tår när jag står vid hennes grav just denna dag.
Vi sätter även ljus vid min farmors grav, men henne har jag aldrig träffat. Pappa har bara berättat att det hon va en av dom snällaste människorna som funnits. Det tvivlar jag inte på...
Vi tände även ett ljus för min morfar som lämnade oss förra lördagen 23.00.
Begravningen hålls på torsdag. Usch... det är verkligen en sådan sak som är hemsk och fruktansvärt vacker på samma gång.
Nathalie fick bära ljus och även hålla medans jag tände. Locket fick jag sätta dit själv, och ställa ner ljuset vid graven.
Efter att vi gjort graven fin gick vi även in i kyrkan och tände ljus.
Nathalie fick ett eget ljus och det fick hon tända själv framme vid altaret och sen ställa vid alla andra ljus. Hon är så duktig min lilla flicka. Vi satte oss också en stund i kyrkan. Tänkte på dom nära, familj släkt och vänner som lämnat oss.
Jag säger inte ett ord när jag skriver det här inlägget. Jag känner tårarna rinna ner för mina kinder. Jag saknar min mormor och morfar så fruktansvärt mycket. Den här dagen är till dom... Jag älskar dom!!

Fredags kvällen är äntligen här.

Det är alltid lika skönt med fredagen när den väl kommer. Jag sitter i soffan och kollar runt lite på datorn. Tittar även på tv och har för en liten stund sedan lagt flickorna. Riktigt trötta va dom även idag, dom somna pang bom.
Bredvid mig här på soffan ligger bubbas. Han spinner så mysigt... :-)
Ni har inte missat att det är EXAKT 1 månad kvar, imorn, till vi åker? SJUKT nice. :-)
Föresten... Ellir kom hem med en till överraskning för några veckor sedan. 2 Januari ska vi kl.11.00 titta på Disney on ice uppe i Stockholm. Dagen innan, alltså dagen efter nyårsafton åker vi upp till Stockholm och sover på hotell med flickorna. Självklart frukostbuffé på morgonen sen när vi vaknar. Dä ä fint :-)
Ni förstår säkert att det blir en lugn nyårsafton? Det blir middag här hemma, godis och raketer inne i stan vid 17.00 snåret. Haha, synd att ha saker o ting planerat i tid. :-D
Trevlig helg!!

Bakad potatis med räkröra.

Idag vart det bakad potatis. Gott som fan. Svärmor och svärfar kom upp för att titta på badrummet. Det blir en daglig koll varje kväll, haha :-)
Allt kakel är på plats och nästan allt klinkers. Vet ni.... Jag funderar helt jävla ärligt på att bli badrumsinredare. Tror ni man kan bli det? Alltså fyyyy satan i helvete va snyggt vårat badrum blir! Det är helt galet!! :-D
NI ska få se bilder, jag lovar!! Vänta bara!! Men, ni får vänta någon/några veckor till...
Annars har jag sjuka barn. Dock är dom på bättringsvägen. Lite hostiga än men annars pigga. Snart är helgen här också. På lördag ska jag och Nathalie med mormor på gravsmyckningen. På söndag fm blir det en fika med världens bästa Cattis. SOM jag har saknat. :-)
På måndag har jag avtalad tid med världens bästa Vonkis innan jobbet. 60 min massage blir det då. Aiiich.. sååå snyggt!! :-D
Btw, I'm brownie ;-)

sjuklingar.

Barnen är sjuka. Fy fan va jag hatar den här årstiden. Det känns som alla sjukdomar står och väntar utanför dörren och när man kliver ut hoppar dom på en och vips så är man sjuk. Ja, och i en familj med små barn... Ja då är det fan ingen som klarar sig. Okej... jag brukar ha tur.
Livet går upp o ner just nu. Tur att man har en resa att se fram imot så det blir lite ljus i tunneln. Det behövs. Det är alltid jobbigt när en familjemedlem lämnar jordelivet. Det har varit några tunga dagar nu.
MEN, jag får tänka på allt roligt man upplevt med och hos den personen. Och jag är glad att jag hälsade på titt som tätt den sista tiden.
Nu behöver jag titta till maten. Adjöken!

RSS 2.0